Vandaag deel ik het recept van bruschetta met jullie. Een week geleden hadden wij een barbecue met familie. Als voorafje had ik bruschetta gemaakt. Echt heerlijk! Het is mijn favoriet. En een leuke bijkomstigheid is dat dit heel makkelijk is om te maken.
Wat heb je nodig:
- 1 ciabatta
- 4 grote tomaten
- 1 teen knoflook
- verse basilicum
- olijfolie
- peper
- zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ciabatta in dunne sneetjes en leg deze op een vel bakpapier, op een bakplaat. Vervolgens smeer je olijfolie op de sneetjes ciabatta en daarna kan dit in de oven, totdat dit goudbruin en krokant is. Ondertussen snij je de tomaten in kleine blokjes en verwijder je de pitjes en het vocht (Je kunt de tomaten ook eerst in kokend water doen en daarna ontvellen. Persoonlijk houdt ik hier niet van omdat de tomaten dan te waterig worden). De tomatenblokjes doe je daarna in een schaal en meng je met een scheut olijfolie, peper en zout. Als laatste snij je een aantal basilicum blaadjes fijn en doe je dit bij de tomaten in de schaal. Het aantal basilicumblaadjes dat je gebruikt kun je naar smaak zelf bepalen.
Als de ciabatta klaar is haal je deze uit de oven. Halveer een teen knoflook en wrijf met de snijkant goed over de ciabatta broodjes. Als laatste schep je het tomatenmengsel op de ciabatta broodjes en presenteer je dit op een schaal. Eventueel kun je het extra garneren met basilicum. Eet smakelijk!
Laat een bericht achter