Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was van Jairo heb ik mij aangemeld voor Moeders voor moeders. Voordat ik zwanger werd had ik al gehoord over deze organisatie en hun missie sprak mij direct aan. Ik had mij voorgenomen dat als ik zwanger zou raken, ik mij zou aanmelden om mee te doen. Nu ik voor de tweede keer zwanger ben, doe ik weer mee met Moeders voor moeders. Ik heb hier geen moment over getwijfeld. Wekelijks worden de kratjes bij mij opgehaald.
Wellicht ken je de organisatie Moeders voor moeders al en misschien heb je hier nog nooit van gehoord. Moeders voor moeders is een landelijke actieve organisatie die stellen met vruchtbaarheidsproblemen willen helpen. In de eerste weken van de zwangerschap maak je het HCG-hormoon aan. Moeders voor moeders verzamelt urine van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het HCG-hormoon gewonnen. Farmaceutische bedrijven gebruiken dit hormoon voor het vervaardigen van geneesmiddelen die weer worden gebruikt voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Het is dus de bedoeling dat je je urine verzamelt.
Elke donderdag krijg ik twee kratten met blauwe bakken, die ik moet vullen met urine. Je moet toch plassen, dus ik vindt het geen probleem om plas te verzamelen. Totaal duurt het maximaal 10 weken, aangezien de aanmaak van het HCG-hormoon rond de 16 weken verminderd, waardoor het daarna geen zin meer heeft om mee te doen. In de blauwe bakken zit een conserveringsmiddel wat er voor zorgt dat de urine en het hormoon goed blijven totdat het wordt verwerkt.
Als je mee doet met Moeders voor moeders krijg je een maatbeker waarin je kunt plassen, zodat je de urine kan over kan schenken in de blauwe bakken. In het begin vergat ik wel eens om urine te verzamelen of had ik er ‘s nachts niet altijd zin in. Andere keren nam ik mij voor om zoveel mogelijk urine te verzamelen om een blauwe bak te vullen. Iedere dag is anders, hoe het uit komt. Ik neem de blauwe bakken in elk geval nooit ergens mee naar toe.
Wanneer je je aanmeldt komt er een informatrice op bezoek die meer uitleg geeft, een zwangerschapstest geeft ter check, om zelf te houden. En je krijgt nog eens een cadeau voor de baby, een zachte badcape. Indien je vragen hebt kun je deze direct aan de informatrice stellen. De kratjes worden wekelijks opgehaald op een dag die het beste voor jou uit komt. Ter discretie kun je deze kratten in een discretie tas doen, zodat niet iedereen weet dat dit voor Moeders voor moeders is. Je spreekt van tevoren af waar je de kratten neer zet. Dit kan bijvoorbeeld in de voortuin of achtertuin. Wanneer je benieuwd bent kun je meer hierover lezen op de website, voordat je je aanmeld. Misschien is Moeders voor moeders iets voor jou of voor iemand in je omgeving, of misschien ook niet. Ik wilde graag meedoen omdat ik op deze manier andere vrouwen kan helpen om zwanger te raken, dat is een hele mooie gedachte!
Ken jij Moeders voor moeders al? Heb jij meegedaan tijdens jouw zwangerschap of juist niet?
Laat een bericht achter