Een tijdje geleden ben ik na lange tijd weer begonnen met bakken van taart. Ik heb een aantal weken terug een blueberry cheesecake gebakken. Vorig jaar proefde ik deze heerlijke taart voor het eerst toen een oud collega dit had meegenomen, voor haar laatste werkdag. Toen ik naar het recept vroeg bleek het gewoon een recept te zijn uit Allerhande van AH! Dus dit moest ik zelf ook maken. Omdat het recept heel makkelijk en lekker is wil ik dit graag met jullie delen.
Wat heb je nodig:
- 150 gram volkoren biscuits
- 70 gram gezouten roomboter
- 200 gram kristalsuiker
- 100 gram melkchocolade (tablet)
- 400 gram roomkaas naturel (bakje 200 gram)
- 200 gram volle Franse kwart (bak 500 gram)
- 3 middelgrote eieren
- 1 limoen
- 150 gram verse blauwe bessen
Keukenspullen:
- bakpapier
- springvorm (24 cm diameter)
- keukenmachine of garde
Als eerste verwarm je de oven voor op 175 graden. De springvorm bekleed je met bakpapier. Verkruimel de volkoren biscuits in de keukenmachine. Indien je geen keukenmachine zoals mij hebt kun je de volkoren biscuits in een groot ziplock (diepvries) zakje doen en plat slaan/ rollen met een deegroller. Smelt daarna boter in een steelpan en voeg 1/8 van de suiker toe en meng de koekkruimels. Verdeel daarna het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit aan met de bolle kant van een lepel.
Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom of pan. Hang dit boven een pan met kokend water. Laat de chocolade smelten
(au bain-marie) en verdeel dit over de koekbodem in de springvorm.
Meng de roomkaas, kwark en het de rest van de suiker. Ik gebruik Monchou roomkaas, omdat ik deze het lekkerste vind, maar dat is een kwestie van smaak. Voeg één voor één de eieren toe en blijf goed kloppen totdat de suiker is opgelost. Pers de limoen uit (of citroen als je geen limoen kunt vinden) en meng het limoensap en de blauwe bessen er door en schep dit in de bakvorm. Bak de taart 40-45 minuten in het midden van de oven. Let goed op, want het hangt er vanaf hoe heet je oven wordt. Bij mijn oven moet ik temperatuur meestal iets lager zetten dan wordt aangegeven, anders wordt het eten snel donker.
Draai de oven terug naar 100 graden en laat de taart er nog 20 minuten in staan. Controleer of de taart stevig is. Indien het niet stevig is laat het dan nog enkele minuten in de uitgeschakelde warme oven staan. Laat de taart op een rooster 1 uur buiten de oven afkoelen op kamertemperatuur. Daarna zet je de taart minimaal 1 uur in de koelkast. Daarna is de taart klaar om te serveren. Je kunt dit eventueel nog garneren met extra blauwe bessen of rood fruit.
Laat een bericht achter