Vandaag deel ik weer een nieuw recept dat ik onlangs op instagram heb gedeeld, namelijk gevulde courgette. Ik wilde dit al zolang maken, maar steeds kwam het er niet van. Als je op internet zoekt vindt je veel varianten van gevulde courgette, maar vandaag deel ik mijn variant van dit recept, dat extra groenten bevat. Het recept is voor twee personen.
Ingrediënten:
- 2 grote courgettes
- 250 gram rundergehakt
- 8 tomaten
- 1 teen knoflook
- 1 kleine ui
- aromat
- 1 snufje zwarte peper
- 1 snufje witte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 snufje nootmuskaat
- chilivlokken (gemalen)
- halve paprika, groen of geel
- 40 gram geraspte kaas
- 2 a 3 el tomatenpuree
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zelf verwarm ik mijn oven voor op 180 graden, omdat het een heteluchtoven is en mijn eten te snel heet wordt, waardoor het eten sneller aanbrand. Houdt hier dus rekening mee. Neem een diepe pan en vul deze met water en een snufje zout. Breng het water aan de kook. Snijd de courgettes in de lengte door tweeën. Verwijder het vruchtvlees van de courgette met een lepel en snijd dit in kleine blokjes. Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes. Leg de courgettes in het het kokend water en laat dit 2 minuten koken.
Bak het rundergehakt in een koekenpan met een beetje olijfolie. Snijd ondertussen een ui en knoflook en voeg deze toe met de gesneden blokjes courgette, paprika, tomaten en alle kruiden. Als laatste voeg je twee eetlepels tomatenpuree toe. Laat de gehakt met de tomatensaus 10 minuten sudderen op laag vuur. Als de saus te dik wordt kun je een klein beetje water toevoegen. Let wel op dat de saus niet te dun wordt.
Pak een grote ovenschaal en doe een klein beetje olijfolie in de schaal. Neem de courgette stukken en plaats deze in de ovenschaal. Vul de uitgeholde courgettes met de tomatensaus met gehakt en groenten. Als laatste strooi je geraspte kaas over de courgettes. Doe de courgettes 25 a 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Laat een bericht achter